Onze school

Basisschool Bonifatius is voor veel kinderen uit de wijken rondom de school een school waar ze graag naar toe gaan. Onze leerlingen komen uit de wijken , de Bolhaar, Deppenbroek, Mekkelholt en Walhof-Roessingh.
De Bonifatius is een niet al te grote school waar kinderen zich snel thuis voelen. 
In het filmpje "met liefde en aandacht' ziet u hoe we aandacht geven aan twee belangrijke zaken
(leesplezier en aandacht voor het proces van leren) 
Met Liefde en aandacht


Mission Statement

Onze school is jouw oefenplaats 

Kleine kinderen worden groot. Als kind moet je je kunnen redden in een wereld die best ingewikkeld is. Je moet veel kunnen en veel leren. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen en mag je fouten maken. Onze school is jouw oefenplaats. Een veilige plek waar je erachter komt hoe je het beste leert. Maar ook hoe je met anderen omgaat. Zo ga je met voldoende kennis, vol zelfvertrouwen en als aardig mens de grote wereld in 

Na 8 jaar 

Lezen vind je leuk. En jij redt je prima met rekenen en taal. Daar heb jij je hele leven wat aan Maar de wereld vraagt meer van jou. Daarom is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat je ontdekt waar je goed in bent en waar je blij van wordt. 

Leren op onze school doe je niet alleen. Samen is het leuker en gaat het ook gewoon beter. Je weet wat er van je verwacht wordt.  Je leert hoe je omgaat met feedback. Zo leer je beter naar jezelf kijken en naar je manier van werken. Heb ik het wel goed aangepakt? Of kan het de volgende keer beter?  Of anders?  Zo word je elke dag een stukje beter. Dat is precies waar het bij ons om gaat.  

De school als oefenplaats leert ook hoe je met de ander omgaat. In de klas, op het plein en in de gymzaal zijn veel situaties waar je de ander tegenkomt en waar je samen werkt en speelt. Wat doe je als dat niet altijd fijn gaat?  Op school heb je ruimte om dit te oefenen en te leren. 

Samen met jou en jouw ouders zijn wij altijd op zoek naar wat het beste bij jou past.  Elk kind is immers anders en leert anders. Trots en vol zelfvertrouwen zet jij de volgende stap! 

  

 

Ouders

Op de Bonifatius zien we ouders als een belangrijke en gelijkwaardige partner in de 8-jaar schoolontwikkeling van het kind. We zijn in gesprek met elkaar om uw kind zo optimaal mogelijk te kunnen laten profiteren van ons onderwijs. We maken tijd om met ouders in gesprek te gaan over het leerproces maar ook over het welbevinden en het welzijn van het kind.
Deel dit bericht